Известие

Collapse
No announcement yet.

Ангренажен ремък

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение
    Пич ако не си чоплиш носа и ноктите по време на каране,дори и да блокира помпата няма да ти изпуши двигатела

А съм карал без грам антифриз зимата 10км и дори и не можа да вдигне 90гр
    1.Тъи като масово ремъка минава през помпата и при евентуалното и блокиране какво следва?Хаиде ние сме леко богопомазани,ремъка минава с гладката страна през помпата.
    2.На Ина комплектите са по -скъпи от ако ги вземеш на части,дори и с ремък на Конти.,отделно че ги правят и в Бразилия,Мексико и Румъния.Точно по тази причина аз лично сложих ремък на Геиц и помпа на Валео(протече след няма и 1000км.)
    Дали си чеша пръстите,едва ли.Минали са ми досста повече ролки и ремъци през ръцете от при теб
    Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

+1,гейтс,мейтс,конти,все тая,не пипай помпата,ако работи!
      Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Първоначално публикувано от viktorsterev Покажи съобщение
        1.Тъи като масово ремъка минава през помпата и при евентуалното и блокиране какво следва?Хаиде ние сме леко богопомазани,ремъка минава с гладката страна през помпата.
        2.На Ина комплектите са по -скъпи от ако ги вземеш на части,дори и с ремък на Конти.,отделно че ги правят и в Бразилия,Мексико и Румъния.Точно по тази причина аз лично сложих ремък на Геиц и помпа на Валео(протече след няма и 1000км.)
        Дали си чеша пръстите,едва ли.Минали са ми досста повече ролки и ремъци през ръцете от при теб

Е ка па разбра че са ти минали повече ролки ремъци и ролки от колкото при мен,да не си бил при петришката врачка
        SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Цени на Ина в момента:
          530 0227 10-163зъба 190лв.
          530 0226 10-166зъба 203лв.
          С минимална отстъпка от 35% стават 124 и 132лв
          Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

По номера на талона ли разбираме с колко зъба ще ми трябва
            алфа ромео 156 тс

Comment

Да колега, по номера на талона Иначе за въпроса ти - аз карам с ремък Contitech и засега съм доволен. Иначе ако е комплект с ролки, то ролките със сигурност са SKF, INA или SNR. Това са хубавите ролки, като превес имат SKF.
              www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Колегата дето карал 10 км без грам антифриз и едвам вдигнала 90 да го питам на кой бог се е молил, та така добре му се е охлаждала колата? Щото моята вчера за същото разстояние си удари 130 като пич след като не бях забелязал теч от щуцерите на изпарителя. И нямаше къде да я спра безопасно.

Sent from my LT15i using Tapatalk

Comment

Един колега вчера ми се похвали, че на неговата 156 1.9JTD скъсал ангренажен ремък (според майстора после) и се прибрал с колата на ход, та и до майстора я закарал след това. Само много пушела. А сега де? А майсторът е доверен и печен

Comment

Ремъка е бил стар или е бил на малко километри и се е скъсал?
                    алфа ромео 156 тс

Comment

Този майстор е по-добър и от този който ми прави диагностика преди време.
                      Светеше ми индикацията на аирбага,
                      пича чете грешката и ми я превежда - удар от долу
                      Вика ми отвори предния капак,след като десет секунди гледа двг,супер учеден ми вика - бах тез италиянци.
                      Аз му викам,що бе а той - за пръв път виждам толкова налък 8 цилиндров двг.
                      А колата беше 145 2.0 тс.
                      156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                      KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                      Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                      Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Хахахахах
                        алфа ромео 156 тс

Comment

Ето ви една историйка за хората решили да си направят някой лев икономия от водна помпа.Лятото колата е обслужена от към ремъци НО без да е сменена водната помпа.тези дни както си кара по-магистралата колата прегрява.Няма шум няма нищо.Радиатора мокър и това е.наливат водичка и ми е карат.И ето резултата.Като гледам ролката всеки момент ремъка е щял да се скъса.Да подчертая че помпата е блокирала и ролката се е стопила от загряти я ремък.
                          Attached Files
                          Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Важното е че са спестени 60 кинта (тогава). За това казвам, от "форумна кола" по-добро няма. Всичко поддържано "на макс" и цена +30% над пазарната.

Хората дето наистина си поддържат колите да не се засягат.

Comment

"Форумна" по презумпция не означава поддържана кола! И в този форум има мизерници, които купуват части втора употреба, които в магазина са 20-30 лв. Наскоро някой си търсеше подгревни свещи втора ръка. Е кажете - това не е ли мизерщина? А една нова подгревна свещ е 15-20 лв. И после като монтира свещите втора ръка и след 1-2 месеца като изгорят ще почне да псува италЯнските инжИнери колко са зле, какви ментета части има на пазара и т.н. Друг пък търсеше накладки, които може да са се опекли, обаче важното е да си у бизнеса, 'щот там е далаверата. И после спестените няколко лева ще ги изпие с френдовете. Вярно, аз също купувам части втора ръка, но не и такива, които касаят безопасността! Мизерниците са навсякъде измежду нас и не се различават визуално по нищо.
                              Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                              Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                              Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                              Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

"Форумна" нищо не означава. Но има и форумни коли на които до голяма степен се знаят и "кътните зъби". В раздела 166 има една тема за подобрения и текущи ремонти. В нея някои собственици (в т. ч. и аз самият) акуратно отразяваме всичко свързано с подръжката на автомобилите.
                                Ако някой се интересува например, може лесно да разбере, как някой си си подържал колата в изминалите 5 години. С точност до последното болтче.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X